Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби розробили Методичні рекомендації по запобіганню поширенню коронавірусу для застосування на виробництві харчових продуктів.
СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

В основі документу рекомендації ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств». Він покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.
Зокрема, Методичні рекомендації містять:
- інформацію про хворобу COVID-19;
- симптоми і шляхи інфікування;
- гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
- порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
- додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
- зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
- орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.
За інформацією з Урядового порталу
Звіт про власний капітал (форма № 4-дс) — один зі звітів, які подають у складі річної фінансової звітності. У статті експерт розкаже все про інформацію, яку слід розкривати у цьому звіті, а також на зразку покаже, як заповнювати його рядок за рядком
Помилка в заяві-розрахунку в заяві-розрахунку на виплату лікарняних підлягає виправленню. У статті — детальна інструкція для бухгалтера: покрокова інструкція, як подати виправлену заяву-розрахунок без штрафів.
Подаєте декларацію екологічного податку у 2025 році? Скористайтеся підказками від експерта про актуальний бланк та алгоритмом заповнення декларації.
Екологічний податок 2025/2026 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування — усе це у даному огляді
Скористайтеся калькулятором розрахунку відпускних, щоб допомогти працівнику правильно порахувати кількість днів відпустки або щоб визначити дні невикористаної відпустки, якщо працівник звільняється.