Виробництво харчової продукції: розроблено рекомендації для запобігання поширенню COVID-19

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Головбух Бюджет. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби розробили Методичні рекомендації по запобіганню поширенню коронавірусу для застосування на виробництві харчових продуктів.

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

Виробництво харчової продукції: розроблено рекомендації для запобігання поширенню COVID-19

В основі документу рекомендації ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств». Він покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Зокрема, Методичні рекомендації містять:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми і шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

За інформацією з Урядового порталу

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2026 році: як підготуватися

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно. У статті з'ясуємо порядок перевірки Держпраці та до кого можуть прийти з перевіркою у 2026 році. Розповімо, як підготуватися до перевірки Держпраці та на які штрафи може наразитися установа
22608

Облік автомобільних шин: бланки, зразки, пояснення

Бухгалтер має пам’ятати головне правило експлуатації автомобілів — обов’язковий облік та списання шин в бюджетних установах. Як обліковувати шини, коли їх списувати та які документи для цього необхідні, як ревізори виявляють їх понаднормове списання — дізнаєтеся із публікації
62458

Класифікатор професій для звіту ЄСВ — Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
34430

Баланс форма 1-дс — як заповнити

Баланс 1 — це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс, яку саме інформацію у 2025 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи — підкаже експерт
91768

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді