Виробництво харчової продукції: розроблено рекомендації для запобігання поширенню COVID-19

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби розробили Методичні рекомендації по запобіганню поширенню коронавірусу для застосування на виробництві харчових продуктів.

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

Виробництво харчової продукції: розроблено рекомендації для запобігання поширенню COVID-19

В основі документу рекомендації ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств». Він покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Зокрема, Методичні рекомендації містять:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми і шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді