Кадри: як правильно оголосити про вакансію?

Від формулювання та змісту оголошення про відкриті робочі місця залежить наскільки успішним буде пошук кандидатури, що буде відповідати усім вимогам вакантної посади.

Пошук по Класифікатору професій

Кадри: як правильно оголосити про вакансію?

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України від 05.07.2012 р. №5067-VI «Про зайнятість населення» роботодавцям забороняється в оголошеннях про вакансії зазначати обмеження щодо віку кандидатів, вимагати від осіб, які працевлаштовуються, надання відомостей про особисте життя, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам. Винятком в останньому випадку є лише специфічна робота, яка може виконуватися виключно особами певної статі.

Обмеження щодо змісту оголошень про вакансії та відповідальність за порушення встановленого порядку їх розповсюдження встановлюються Законом України від 03.07.1996 р. №270/96-ВР «Про рекламу».

Згідно ст. 24-1 Закону України «Про рекламу» текст реклами про діяльність суб’єкта господарювання, що надає послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні, повинен містити примітку, що отримувати від громадян, яким надано послуги з пошуку роботи, гонорари, комісійні або інші винагороди забороняється.

У разі порушення вищезазначених вимог рекламодавець сплачує до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
16920

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді