Робота педагогів: Посадовий оклад буде основною частиною зарплати

Оплата праці педагогів буде конкурентною та сформованою за чіткою формулою розрахунку заробітної плати, левову частку якої має складати посадовий оклад. Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

ТЕСТ для бухгалтера: Як організувати і оплатити роботу у період карантину

Оплата праці педагогів: Посадовий оклад має складати основну частину зарплати

За його словами, це врегулює питання справедливої оплати праці педагогам, незалежно від того, в яких громадах вони працюють.
Заступник Міністра запропонував переглянути умови оплати праці педагогічних працівників, зарплату яких складають посадовий оклад та численна кількість доплат і надбавок.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

Як зауважив заступник Міністра, це стає предметом маніпуляцій, коли, наприклад, одні органи місцевого самоврядування виплачують мінімальну надбавку за престижність праці вчителям, тобто – 5%, а інші – 20-30%. Така ситуація не мотивує молодого вчителя.

На його думку, проблема полягає у відсутності ресурсу на підвищення зарплат педагогічним працівникам у державному і місцевих бюджетах. І цю проблему Уряд планує вирішити найближчим часом.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді