Антикризова програма: Уряд ухвалив низку заходів для підтримки населення

Вчора, 13 травня, на засіданні КМУ було представлено та ухвалено низку стратегічних програм та оперативних заходів, націлених на підтримку певних категорій населення та бізнесу.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Антикризова програма: Уряд ухвалив низку заходів для підтримки населення

Зокрема, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко представив програму «500 тисяч робочих місць».

Серед ключових галузей - будівництво доріг та транспортної інфраструктури. Сюди планується залучити 154 тис. робочих місць. У сферу благоустрою – 150 тисяч, ще 85 тисяч місць – у сільське господарство. Уряд пропонує залучати людей через державні комунальні підприємства, державні субвенції, пряму підтримку бізнесу грошима.

В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець представила план Антикризових заходів в енергетиці. Вона зауважила, що сьогодні українська енергетична система розбалансована.

План урядового Антикризового енергетичного штабу при КМУ має також вирішити проблему накопичення боргів перед «Енергоатомом», які були сформовані в попередні роки.

COVID-19: антикризові зміни — 2

Міністр фінансів Сергій Марченко представив комплексний план заходів з реформування та розвитку митних органів, який складається з трьох ключових напрямків.

Перший – функціональний. Він забезпечує контроль держави на всіх етапах діяльності митниці і зменшує корупційні ризики. Основні маркери – це зменшення впливу людського фактору та цифровізація.

Другий напрямок – мотиваційний. Митниця має перестати асоціюватися у людей та бізнесу з корупційним монстром. На 30-40% будуть оновлені кадри. Буде проведена процедура оцінки доброчесності митників.

Третій напрямок – сервісний. Максимальна прозорість та ясність правил за найкращими практиками західних країн. Строк реалізації всіх заходів – до вересня 2020 року.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді