Антикризова програма: Уряд ухвалив низку заходів для підтримки населення

Вчора, 13 травня, на засіданні КМУ було представлено та ухвалено низку стратегічних програм та оперативних заходів, націлених на підтримку певних категорій населення та бізнесу.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Антикризова програма: Уряд ухвалив низку заходів для підтримки населення

Зокрема, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко представив програму «500 тисяч робочих місць».

Серед ключових галузей - будівництво доріг та транспортної інфраструктури. Сюди планується залучити 154 тис. робочих місць. У сферу благоустрою – 150 тисяч, ще 85 тисяч місць – у сільське господарство. Уряд пропонує залучати людей через державні комунальні підприємства, державні субвенції, пряму підтримку бізнесу грошима.

В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець представила план Антикризових заходів в енергетиці. Вона зауважила, що сьогодні українська енергетична система розбалансована.

План урядового Антикризового енергетичного штабу при КМУ має також вирішити проблему накопичення боргів перед «Енергоатомом», які були сформовані в попередні роки.

COVID-19: антикризові зміни — 2

Міністр фінансів Сергій Марченко представив комплексний план заходів з реформування та розвитку митних органів, який складається з трьох ключових напрямків.

Перший – функціональний. Він забезпечує контроль держави на всіх етапах діяльності митниці і зменшує корупційні ризики. Основні маркери – це зменшення впливу людського фактору та цифровізація.

Другий напрямок – мотиваційний. Митниця має перестати асоціюватися у людей та бізнесу з корупційним монстром. На 30-40% будуть оновлені кадри. Буде проведена процедура оцінки доброчесності митників.

Третій напрямок – сервісний. Максимальна прозорість та ясність правил за найкращими практиками західних країн. Строк реалізації всіх заходів – до вересня 2020 року.

За інформацією з Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47019

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237455

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді