Держгеокадастр: через що відмінили торги на чверть мільярда?

4 травня Держгеокадастр через коронавірусне зменшення грошей на земельну реформу вдруге відмінив торги на аерофотозйомку на 276 млн грн.

Приєднуйтеся до щосезонного Elite-клубу закупівельника

Держгеокадастр: через що відмінили торги на чверть мільярда?

Тендерна документація вимагала від учасників мати 5 спеціалізованих літаків, 5 цифрових аерофотокамер, 9 двочастотних GNSS-приймачів, низку спеціалістів і аналогічний досвід.

На тендер прийшли компанія «S.C. Primul Meridian S.R.L.» (Румунія) і ТОВ «Авіаційний розрахунковий центр». Останнє оскаржило в АМКУ вимоги щодо кількості обладнання, які вважало вибірковими та необґрунтованими. Водночас фірма вимагала встановити мінімальний обсяг наданих послуг за аналогічними договорами, вважаючи, що не можна ставити в один ряд досвід у 2 кв. км і 20 тис кв. км. Потім вона відкликала скаргу у зв’язку з карантином.

Зрештою 4 травня торги відмінили у зв’язку зі скороченням видатків на програму «Проведення земельної реформи» на 2020 рік на 25,08 млн грн. Йдеться про зміни до державного бюджету для фінансування боротьби з поширенням коронавірусу.

Закупівлю цих послуг відміняють вже вдруге. Торік перший тендер не відбувся, бо на нього прийшов єдиний учасник – компанія «Leica Geosystems AG» (Швейцарія) з ціною 251,63 млн грн., що було на 9% нижче за очікувану вартість закупівлі у 276,59 млн грн.

За інформацією з сайту Prozorro

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді