Держпраці розпочинає позапланові перевірки та інспекції

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці інспектори праці проводитимуть позапланові заходи державного нагляду, що були погоджені Держпраці.

Калькулятор штрафів

Держпраці розпочинає позапланові перевірки та інспекції

Інспекційні відвідування здійснюватимуться на підставі звернень громадян, які надійшли під час карантину та потребують перевірки викладених у них фактів.

Також перевірятиметься додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті зарплати медичним й іншим працівникам, що борються з коронавірусом, своєчасність подання повідомлень про встановлені факти інфікування медичних працівників COVID-19.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Контроль дотримання вимог трудового законодавства здійснюватиметься із метою забезпечення організації роботи щодо належного та об'єктивного розгляду звернень громадян,враховуючи вимоги Постанови №392,починаючи з дня оголошення карантину.

Позапланові заходи державного контролю з питань додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті зарплати медпрацівникам, що борються з коронавірусом, проводитимуться, згідно з дорученням Прем’єр-міністра України, у тому числі й інспекторами праці органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю.

За інформацією з сайту Держпраці

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді