Соцвиплати: Уряд може скасувати пільги для «закордонних» заробітчан

Кабмін на своєму засіданні 27 травня підтримав законопроект №3555 щодо отримання інформації про осіб, які перетинали державний кордон України.

Скористайтеся готовими прикладами експерта з питань соціального страхування

Соцвиплати: Уряд може скасувати пільги для «закордонних» заробітчан

Зміни у ст. 19 Закону про ДПрС передбачають обмін інформацією між Міністерством соціальної політики та Державною прикордонною службою з метою здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства під час визначення права громадян на призначення державних виплат.

Ці зміни також мають сприяти виявленню можливих зловживань або фактів надання недостовірних даних, що призводить до нецільового використання бюджетних коштів на зазначені цілі.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Як стверджується в пояснювальній записці до законопроекту, чинні нормативно-правові акти не забезпечують автоматизований обмін інформацією між держструктурами, тож це ускладнює отримання відомостей, необхідних для визначення права громадян на призначення чи отримання державних виплат.

З огляду на те, як пояснювалося запровадження системи верифікації соціальних виплат і допомог, можна припустити, що надалі отриману від прикордонників інформацію про перетин громадянами України державного кордону Мінсоцполітики напряму буде застосовувати для обгрунтування скасування соцдопомог, субсидій та інших виплат з бюджету, а також для вимог про повернення отриманих раніше сум.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1656

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді