Голова НБУ оприлюднює сумну статистику ринку праці

Голова НБУ виступив на Щорічній дослідницькій конференції Національного банку України та Національного банку Польщі "Ринок праці та монетарна політика".

Календар бухгалтера на ЧЕРВЕНЬ

Голова НБУ оприлюднює сумну статистику ринку праці

Зокрема він зазначив, що країна очікує піку безробіття, зумовленого коронакризою, у другому кварталі 2020 року. А саме 11,5% проти минулорічних 8,2%.

Разом із поступовим пом'якшенням карантинних заходів, яке розпочалося наприкінці травня, і відновленням економіки рівень безробіття також піде на спад у другій половині року, хоча й залишиться вищим, ніж попереднього року.

Я. Смолій торкнувся питання трудової міграції: частина українців, які працюють за кордоном (а їх блищько 3 млн), навіть не поверталися додому під час запровадження карантину, оскільки їх, зокрема, лякала перспектива пошуку роботи в Україні. А ті, хто повернувся, тепер змушені конкурувати з "місцевими" звільненими за робочі місця із не завжди співставними зарплатами. Через це вони почали знову від'їжджати на заробітки за кордон.

Посадовець назвав одними із основних джерел проблем в питанні працевлаштування невідповідність навичок шукачів роботи тим вимогам, які встановлюють роботодавці, низьку продуктивність праці, скорочення та старіння населення, трудову міграцію, низький рівень участі жінок у робочій силі.

За інформацією з сайту НБУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді