Держзакупівлі: у Запоріжжі підрядник підвищив ціну вже після підписання контракту

Ціну на «коронавірусні» експрес-тести після укладання договору підрядник вирішив підняти вдвічі.

5 факторів розрахунку очікуваної вартості

Держзакупівлі: у Запоріжжі підрядник підвищив ціну вже після підписання контракту

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги №10» Запорізької міської ради за 214 тисяч гривень замовило ТОВ «Лабіопро» 21 комплект швидких тестів 2019-nCОV IgG/IgM №40 по 10,19 тисяч за штуку. При цьому один тест коштував 255 гривень.

Вже за декілька днів сторони уклали додаткову угоду, ніби то у зв’язку з ускладненими умовами експорту та імпорту товару, який ввозиться на територію України. При цьому загальна вартість договору не змінилась, але змінилось фасування тестів, зменшився обсяг і зросла ціна.

Тепер на ту ж суму мають поставити 16 упаковок швидких тестів COVID-19 IgG/IgM Ab №25 по 13,37 за упаковку. Таким чином один тест здорожчав більш ніж удвічі, до 535 гривень.

Нова ціна є найвищою з усіх, які вдалось відшукати у ProZorro за результатами аналізу закупівель за процедурою COVID-19.

Загалом ціни швидких тестів з України, Китаю, США та інших країн у 1,5-2,5 рази нижчі.

За інформацією з сайту Dozorro

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35642

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6081

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді