Держпраці: кого обов'язково перевірять цього літа

Держпраці повідомила кого з роботодавців перевірить цього літа на вимогу Уряду.

Готовий зразок довідки-розрахунку на виплату зарплати СКАЧАТИ

Держпраці: кого обов'язково перевірять цього літа

За дорученням прем'єр-міністра Д. Шмигаля від 25.05.2020 р. № 20930/1/1-20 Державна служба з питань праці має здійснити впродовж червня-липня 2020 року заходи держконтролю з наступних питань:

  • за додержанням законодавства про працю при нарахуванні та виплаті зарплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації COVID-19;
  • за своєчасністю подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19 та об'єктивністю проведених розслідувань професійних захворювань.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року, затверджено наказом МОЗ від 02.04.2020 р. № 768.

Доплата, передбачена наказом № 768, є додатковою зарплатою. Тому доплату в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) проводиться за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена в переліку до наказу № 768 та в персональному переліку працівників, яким встановлена доплата.

За матеріалами з сайту Держпраці

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74910

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді