Щодо оренди державного майна приватними закладами освіти

За оренду державного майна закладами освіти, в залежності від їх виду та форми власності, передбачено такі орендні ставки:

Календар бухгалтера на ЛИПЕНЬ

  • 1 грн/рік — для державних закладів освіти, що утримуються за рахунок державного бюджету;
  • 10% — для приватних закладів освіти, які мають ліцензію на провадження освітньої діяльності у відповідній сфері;
  • 5% — для приватних закладів освіти, що мають ліцензію на надання освітніх послуг у сфері дошкільної освіти, на площі, що використовується для надання ліцензованих послуг;
  • 3% — для державних закладів освіти, що частково фінансуються з державного бюджету, та для комунальних закладів освіти, що фінансуються з місцевого бюджету, які мають ліцензію на провадження освітньої діяльності у відповідній сфері;
  • 3% — для громадських об’єднань або для заснованих ними навчальних закладів, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності, а також отримують державне фінансування від країн-членів ЄС.

Щодо оренди державного майна приватними закладами освіти
Оренда державного та комунального майна через Prozorro.Продажі: що врахуватиКількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися! Усі зареєстровані учасники отримають сертифікат.
П Л А Н 1. Передача майна в оренду – тільки через аукціон Коли і як проводити? 2. Оренда майна – тільки з Переліків Яке майно і хто зараховує до Переліків I та II типу? 3. Стартова ціна оренди – від балансової вартості Як і хто розраховує? 4. Передача майна без аукціону – тільки для «пільговиків» Хто потрапив до списків? 5. Усі договори з оренди майна – у публічному доступі Як укладати нові і що робити зі старими? 6. Суборенда – тільки за погодженням орендодавця Де і як обумовити?


Фонд держмайна поінформував, що з метою надання підтримки закладам освіти направив проєкт постанови на розгляд Уряду у якому орендні ставки для деяких закладів освіти зменшено, зокрема:

  • з 10% до 5% — для приватних навчальних закладів (крім дошкільних);
  • з 5% до 3% — для закладів дошкільної освіти.

Тож після прийняття такої постанови Урядом надходження від таких закладів освіти у вигляді орендної плати зменшаться.

Із вебсайту Фонду державного майна України

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40099

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
7854

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14560

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді