Заборгованість по зарплаті: тернопільським працівникам виплатили 13,4 млн грн

Майже 13,4 млн грн заборгованої зарплати виплатили 106 підприємств Тернопільщини за півроку.

-50% на вартість навчання Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Заборгованість по зарплаті: тернопільським працівникам виплатили 13,4 млн грн

Такий результат індивідуальної роз’яснювальної роботи, яку провели фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області із керівниками юросіб-боржників. Загалом до просвітницького діалогу було запрошено 108 таких осіб. Відтак працівникам виплатили зарплатний борг, а бюджети отримали 3,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,2 млн грн єдиного внеску.

Оскільки податок на доходи – основа надходжень місцевих бюджетів, то органи місцевої влади долучаються до спільних заходів із податківцями. З початку цього року на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 9 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Після цього 8 із них виплатили 6,1 млн грн заборгованої зарплати, 83,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 776,6 тис. грн єдиного внеску.

До суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), застосовуються контрольно-перевірочні заходи. Так, упродовж першого півріччя перевірили 19 юридичних осіб та 18 приватних підприємців. Порушникам нарахували 6,6 млн грн штрафних санкцій та пені, в тому числі 4,9 млн грн з ПДФО, 486 тис. грн з ЄСВ та 351,5 тис. грн з ВЗ.

За матеріалами з сайту ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10766

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43399

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83679

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді