Визнання е-документів: який порядок укладання договору

Теми:
Заява про приєднання до Договору, Повідомлення за формою J/F1391103 та Заява про припинення дії Договору за формою розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність /Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів.

Організація роботи бухгалтерської служби - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на семінар

Визнання е-документів: який порядок укладання договору

Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами затверджений Наказом Мінфіну № 557.

Основними організаційно-правовими засадами Порядку № 557 визначено:

  • електронний документообіг здійснюється на підставі Договору про визнання електронних документів;
  • електронні документи, що надходять до контролюючих органів від суб’єктів електронного документообігу на підставі діючих Договорів, приймаються до обробки;
  • фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб’єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням КЕП.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Платник створює Заяву про приєднання до Договору в електронному вигляді. Підписувач (в особі якого платник приєднується до Договору) завершує створення Заяви про приєднання до Договору накладенням КЕП.

Підписувачем Заяви про приєднання до Договору має бути особа, яка згідно з даними ЄДР є керівником. За наявності кваліфікованої електронної печатки на Заяву про приєднання до Договору спочатку накладається КЕП, після нього – печатка.

Усі реквізити Заяви про приєднання до Договору обов’язкові для заповнення. У випадку їх відсутності Заява про приєднання до Договору до розгляду не приймається, формується перша квитанція із зазначенням причини неприйняття та надсилається платнику.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Заява про приєднання до Договору приймається до розгляду контролюючим органом у разі, якщо перша квитанція не містить переліку помилок. Контролюючий орган, яким отримано Заяву про приєднання до Договору, розглядає її протягом одного робочого дня. За результатами розгляду Заяви про приєднання до Договору платник отримує другу квитанцію про приєднання до Договору або другу квитанцію про відмову в прийнятті Заяви про приєднання до Договору із зазначенням причини її неприйняття.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68525

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91249

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
129589

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37293

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85771

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді