Звітність з ПДВ: відтепер подається щомісячно

Теми:
ДПС нагадує, що Законом № 466 внесено зміни до статті 202 ПКУ, відповідно до яких встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників ПДВ, який дорівнює календарному місяцю.

Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Звітність з ПДВ: відтепер подається щомісячно

Крім того, статтею 202 Податкового кодексу України встановлено, якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Якщо податкова реєстрація особи анулюється в інший день, ніж останній день календарного місяця, то останнім звітним періодом є період, який розпочинається з першого дня такого місяця та закінчується днем такого анулювання.

Квартальний звітний період для податкової звітності з ПДВ скасовується.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1628

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
56107

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
47878

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді