Між мінімальною та середньою зарплатами: скільки українців так живуть

Підвищення мінімальної заробітної плати на 40% є цілком реальним. Про це розповів Голова ДПСУ Олексій Любченко.

ТЕСТ для бухгалтера: Як організувати і оплатити роботу у період карантину

Між мінімальною та середньою зарплатами: скільки українців так живуть

За його словами, у минулому році менше мінімальної зарплати 4173 отримували 3,5 млн осіб, тобто чверть. Більше середньої зарплати 10500 отримували стільки ж – 3,6 млн осіб, також чверть. Тобто половина населення знаходиться у коридорі між мінімальною та середньою зарплатою.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Як відзначив очільник ДПС, зниження навантаження на 10% дозволить розвантажити фонд оплати праці. Натомість компенсувати ці кошти можна, зокрема, за рахунок контролю за оподаткуванням іноземних доходів та доходів від здавання майна в оренду.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Так, наприклад, є громадяни, які мають у власності по 10 та більше квартир, а таких близько 3 тис., проте не всі з них декларують отриманий дохід від здавання в оренду майна.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10759

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43385

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83656

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді