Перевірки ФСС: упереджено неправомірних витрат на 1,5 млн грн

Фахівцями Фонду соціального страхування України у І півріччі 2020 року перевірено 468 325 листків непрацездатності під час планових та позапланових перевірокна обґрунтованість видачі листків непрацездатності.

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

Перевірки ФСС: упереджено неправомірних витрат на 1,5 млн грн

При здійсненні перевірок закладів охорони здоров’я виявлено, що 4 523 листка непрацездатності видано з порушеннями Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, або 1 % від загальної кількості перевірених лікарняних.

За результатами перевірок страхувальників встановлено, що 27 943 листка непрацездатності видано з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, що становить 6 % від загальної кількості перевірених листків.

За результатами перевірок до бюджету Фонду у І півріччі 2020 року відшкодовано майже 987,3 тис. грн, що на 127,4 тис. грн більше, ніж за аналогічний період минулого року, упереджено неправомірних виплат на суму майже 1,5 млн гривень.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

За порушення порядку видачі та продовження листків непрацездатності до дисциплінарної відповідальності притягнуто 84 лікаря.

Аудит здійснюється з метою забезпечення цільового використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування та упередження неправомірних виплат. Водночас, проведення перевірок здійснюється за наявності вагомих підстав і законних приводів.

За матеріалами ФСС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26963

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246871

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14672

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді