Єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ подаватимемо щомісяця

ВРУ рекомендували підтримати законопроєкт про зміну податкового періоду з квартального на місячний для подання єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ.

buhuchet_013.jpg

Позапланові перевірки Держпраці під час воєнного стану

10.08.2022 Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ прийняти за основу законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» від 30.09.2021 № 6120. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Законопроєктом пропонують:

Змінити період звітування вирішили через те, що встановлення квартального періоду звітування спричинило:

  • відтермінування від одного до трьох місяців надходження до реєстру застрахованих осіб відомостей про зарплату працівників, сплату ЄСВ, страховий стаж застрахованих осіб;
  • несвоєчасність включення звітних періодів для розрахунку розмірів виплат за соціальним страхуванням;
  • відтермінування стягнення простроченої заборгованості;
  • зміщення від одного до трьох місяців строку розрахунків показників середньої зарплати, які враховують для обчислення пенсії.

За інформацією ВРУ


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82574

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67576

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3655

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді