Завершився контракт з військовослужбовцем: які дії роботодавця

Роботодавець зберігає місце роботи й посаду за працівником, який продовжує служити в армії попри те, що строк його служби за контрактом завершився.

viiskovosluzhbovets.jpg

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, дію контракту продовжують понад установлені строки з моменту введення воєнного стану до оголошення демобілізації (ч. 9 ст. 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII).

Тож за військовослужбовцем, контракт якого завершився, але він продовжує служити, зберігають усі гарантії, що передбачає стаття 119 Кодексу законів про працю України:

За інформацією Управління Держпраці у Полтавській області


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52753

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16821

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
67943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді