Кого звільнять від мобілізації: Президент підписав закон

Президент підписав закон, що розширив перелік осіб, які не підлягають мобілізації.

mobilizatsiia.png

✔ ЯК ПЕРЕДАТИ ДЕРЖМАЙНО НА ПОТРЕБИ ЗСУ

16.08.2022 Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації» від 29.07.2022 № 2491-IX (даліЗакон № 2491).

Закон № 2491:

  • розширює перелік осіб, яких звільняють від призову на військову службу під час мобілізації;
  • вносить відповідні зміни до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 № 3543-XII.

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час:

  • забезпечення національної безпеки й оборони;
  • відсічі та стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях;
  • забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф проти України під час дії воєнного стану.

Близькими родичами вважають: чоловіка, дружину, сина, доньку, батька, матір, діда, бабу або рідного брата чи сестру (повнорідного чи неповнорідного).

Закон набере чинності з дня, що настає за днем його опублікування. Станом на 17.08.2022 документ офіційно не оприлюднили.

За інформацією ВРУ


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2000 грн на передплату журналу «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення інвентаризації – зразок від експерта

Наказ про проведення інвентаризації – документ, що встановлює порядок проведення установою щорічної інвентаризації напередодні складання нею річної звітності. Скачайте наш зразок наказу про проведення інвентаризації у році.
135601

Первісна вартість основних засобів: зразок картки обліку та рахунки

Первісна вартість основних засобів: ➤ що таке первісна вартість ОЗ ➤ як її визначити ➤ з чого складається ➤ зміна первісної вартості основних засобів ➤ ГОТОВІ ЗРАЗКИ проведень для обліку незавершених капінвестицій картки аналітичного обліку капінвестицій.
59349

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11594

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді