Благодійну допомогу сім’ям військових звільнять від оподаткування: діє закон

Закон звільняє від оподаткування благодійну допомогу членам сімей поранених і загиблих учасників бойових дій.

24_12_6.jpg

Звіт про вакансії за новою формою № 3-ПН: два способи + два зразки

02.09.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» від 15.08.2022 № 2516-IX.

Закон установлює, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включатимуть суми допомоги, які виплатили благодійники, зокрема фізособи, членам сімей учасників бойових дій, які:

  • отримали поранення, контузії під час участі у відсічі збройної агресії в період дії воєнного, надзвичайного стану;
  • перебували безпосередньо в районах відсічі збройної агресії рф;
  • загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що отримали під час участі у відсічі збройної агресії рф.

З метою звільнення від оподаткування благодійної допомоги до членів сімей учасників бойових дій належать їх повнолітні та усиновлені діти.

Необхідні технічні зміни вносять і до порядку оподаткування благодійної допомоги, що визначає неоподатковуваний розмір цієї допомоги.

За інформацією ВРУ


Крокуємо до перемоги разом! Ми розуміємо, як важлива зараз підтримка, як і на передовій, так і для економіки України. Щоб Ви працювали спокійно, надаємо Вам знижку на передплату фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік або півроку.

Ви матимете готові рішення робочих питань актуальні і під час воєнного стану, і після перемоги.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Працюйте спокійно.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14049

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34782

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13894

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
300864

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді