Швидка реєстрація ВПО, облік та зміни в довідках для переселенців стали доступними в усіх регіонах

В усіх територіальних управління соціального захисту запрацювала єдина інформаційна система

реєстрація ВПО

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Реєстрація ВПО, оформлення допомоги для переселенців, внесення змін в довідки та інші послуги стали доступнішими завдяки впровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) для всіх управлінь соціального захисту населення України. Наразі в ЄІССС працюють 5 593 користувачі та 653 адміністратори.

Заступник міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко назвав перелік послуг для ВПО, які будуть надаватися у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту:

  • призначення, нарахування та виплати допомоги на проживання ВПО;
  • зміна в довідці ВПО неактуального місця проживання, виправити помилкові дані;
  • з’ясувати та усунути причину затримки виплат;
  • зняття з обліку як ВПО.

Після технічних оновлень ці послуги будуть доступні й в Дії.

Ще раніше доступ до ЄІССС дозволив у прикордонних регіонах України оформляти довідку для перетину кордону людям з інвалідністю.

Що важливо

Впровадження централізованого призначення, нарахування та виплати для ВПО в ЄІССС дозволить:

  • зручно та більш швидко отримати послуги;
  • легко перейти на обслуговування від одного до іншого управління соцзахисту у разі зміни місця фактичного перебування;
  • виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО; 
  • з’ясувати та усунути причину затримки допомоги на проживання.

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, що пенсія державних службовців органів місцевого самоврядування призначається особам, які на день набрання чинності Закону № 889-VIII:

займають посади державної служби та мають не менше 10 р. стажу на посадах державних службовців, визначених ст. 25 Закону № 3723-XII;

мають не менше 20 р. стажу на посадах державної служби, визначених ст. 25 Закону № 3723-XII.

За матеріалами Кабміну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7054

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5233

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1352

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
4012

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді