Як рахувати заборгованість з різниці в тарифах — нова методика

Отримані компенсації дадуть змогу погасити борги за спожиті енергоносії

компенсація різниці тарифів

Калькулятор штрафів

Уряд України змінив Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах, за якою підприємства мають розрахувати обсяги заборгованості з різниці в тарифах, що підлягають компенсації з Державного бюджету.

Рішення ухвалено 12 жовтня. Отримані компенсації дадуть змогу підприємствам погасити борги за спожиті енергоносії. Тож органи місцевого самоврядування не зменшуватимуть обсяг різниці в тарифах для тих підприємств, які отримували підтримку з місцевих бюджетів.

Які зміни у розрахунку заборгованості з різниці в тарифах

  1. Перенесуть дати врегулювання заборгованості з різниці в тарифах для підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення;
  2. Встановлять нові періоди для розрахунку різниці в тарифах;
  3. Визначать можливості розрахунку заборгованості з різниці в тарифах для таких категорій споживачів, як «релігійні організації» та «інші споживачі»;
  4. Визначать умови розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах за отримання підприємством трансфертів із державного чи місцевого бюджету для фінансування витрат, які безпосередньо пов’язані з основною діяльністю суб’єкта господарювання;
  5. Дотримаються особливостей розрахунку фактичних витрат суб’єктів господарювання, що виробляють теплову енергію комбінованим способом.

Нагадаємо, коли має проводитися індексація житлового фонду:

  • кожного року;
  • строк – до 15 лютого;
  • дата індексації – 1 січня поточного року. Тобто не фактична дата індексації, а все “заднім числом”.

За інформацією Кабміну

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4255

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26547

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13574

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді