Змінилися правила отримання дозволу на працевлаштування

Скасована гранична сума винагороди для іноземних громадян

дозвіл на працевлаштування іноземця

Пошук по Класифікатору професій

В Україні змінюються правила отримання дозволу на працевлаштування іноземців. 14 жовтня опублікковано Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном», він вступає в дію наступного дня після публікації.

Що змінюється в правилах працевлаштування іноземців

  1. Скасована вимога до українського роботодавця сплачувати іноземному громадянину винагороду в розмірі не менше ніж 10 мінзарплат;
  2. Створене правове підґрунтя для застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які навчаються в Україні;
  3. Вдосконалено положення про перелік документів для отримання дозволу на застосування праці окремих категорій іноземних працівників або подовження дії дозволу;
  4. Спрощено доступ до адмінпослуги з отримання або продовження дії дозволу;
  5. Забезпечено держконтроль за наданням дозволу на роботу іноземцям.

Нагадаємо, законом також встановлено Порядок звільнення іноземця, до Державної міграційної служби потрібно надсилати Повідомлення про дострокове припинення трудових відносин з іноземним громадянином.

За матеріалами Верховної Ради

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19102

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді