Сумісництво у бюджетному секторі: особливості оформлення

Докладно робота за сумісництвом для бюджетників урегульована Постановою КМУ № 245 Положенням Мінпраці, Мін'юсту та Мінфіну № 43.

СКАЧАТИ Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи

Сумісництво у бюджетному секторі: особливості оформлення

Ці акти регулюють працю на державних підприємствах, але у Мінсоцполітики вважали за можливе поширити їх дію на всі бюджетні установи.

Постановою КМУ №245 встановлено такі особливості:

  • робочий час за сумісництвом не може перевищувати 4 годин на день і повного робочого дня у вихідний;
  • керівники державних підприємств, установ, організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів не мають права працювати за сумісництвом (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності).

Законодавством передбачено, що звільнення (без виплати вихідної допомоги) сумісників у бюджетному секторі допустимо у разі прийняття працівника, який не є сумісником, чи обмеження сумісництва у зв'язку з особливими умовами та режимом праці.

При такому звільненні на працівників державних підприємств поширюються гарантії, передбачені ст. 40 КЗпП (зокрема, заборона звільнення у період тимчасової непрацездатності).

За матеріалами ДЦЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
111824

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
66494

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
97919

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді