Кому потрібна ліцензія на зберігання пального для генератора – роз'яснення

Державна податкова служба пояснює, яким підприємствам потрібна ліцензія на право зберігання пального, якщо його зберігають у баку генератора. ДПС називає винятки для бюджетних підприємств.

ліцензія на зберігання пального

Облік та оподаткування при отриманні генератора

Підпунктом 14.1.6 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу передбачає, що паливний бак як ємність для зберігання пального безпосередньо в транспортному засобі або обладнанні чи пристрої не є акцизним складом. Отже зберігання пального у баку генератора, зокрема за отримання пального в бак генератора з акцизного складу пересувного постачальника, не потребує отримання ліцензії на право зберігання пального.

Але якщо пальне для заправки генератора зберігають у каністрі, ємності для зберігання пального, іншій споживчій тарі об’ємом більше 5 літрів, необхідно отримувати ліцензію на право зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Винятки, коли ліцензія на зберігання пального не потрібна

  1. Пальне зберігається у місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.
  2. Пальне зберігається у місцях, які використовуються:
  • підприємствами, які повністю утримуються коштом державного або місцевого бюджету;
  • підприємствами системи державного резерву;
  • суб’єктами господарювання (зокрема іноземні, які діють через представництва) для зберігання пального, яке споживають для власних виробничо-технологічних потреб винятково на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізують у місцях роздрібної торгівлі.

Нагадаємо, що нова Закон «Про публічні закупівлі» містить вимогу до переможця тендеру надати копію ліцензії, якщо:

  • отримувати ліцензії на провадження такого виду діяльності вимагає закон;
  • про це йшлося у тендерній документації.

Якщо ж переможець процедури закупівлі не надасть такої ліцензії — це стане підставою відхилити його тендерну пропозицію.

За матеріалами Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу ДПС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82574

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67576

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3655

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді