Як проходити МСЕК під час війни за спрощеною процедурою

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я медико-соціальна експертна комісія здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

мсек спрощена процедура

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

МОЗ попереджає, що  на період дії воєнного стану запроваджену спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд, МСЕК має право приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування. Всі виплати та пільги зберігаються за особою з інвалідністю до закінчення строку проходження повторного огляду. 

МОЗ зауважує, що ці норми діють лише про МСЕК, які працюють на підконтрольній уряду України території. Вони працюють у штатному режимі та спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи. 

На територіях, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено. Комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території. 

Адреси та контактні телефони усіх МСЕК в Україні можна дізнатись на «гарячій лінії» МОЗ: 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, що діюче законодавсвте передбачає обов'язкове подання звіту (форма 10-ПОІ) про зайнятість та працевлаштування інвалідів, якщо в штаті 8 працівників і більше.

Хто подає звіт та яка норма з працевлаштування осіб з інвалідністю

Середньооблікова чисельність штатних працівників

Норматив з працевлаштування

8-25

1 місце

≥ 25

4%

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді