Яким буде договір про добровільну сплату ЄСВ – інформація від ПФУ

Пенсійний фонд України опублікував на своєму сайті проєкт постанови правління «Про затвердження Типового договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та порядку його укладення».

договір про добровільну сплату внесків

Калькулятор стажу

Правління фонду планує затвердити типові документи, які дозволять доплачувати за страховий стаж потрібний для вихіду на пенсію:

  • типовий договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (далі – Договір);
  • порядок укладення договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (далі – Порядок). 

Порядок поширюється на осіб, що приєдналися до Договору та надали pаяву про приєднання до Договору – її проєкт також додається.

Як укласти договір на про добровільну сплату страхових внесків

Договір може укласти особа (на користь третьої особи):

  • яка досягла 16-річного віку (крім особи, інформація про яку відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку);
  • і не належить до осіб, яким призначено пенсію в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Необхідно:

1. Пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію в Дії або на сайті ПФУ;

2. Подати запит, який містить відомості про особу, яка укладає (на користь якої укладають) Договір:

  • прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);
  • дата народження;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України;

3. Підтвердити відповідність особи, на користь якої укладають договір, вимогам, зазначеним у пункті 4 Порядку, а також ознайомлення та згоду з умовами Договору.

Вся інформація по договору, по сплаченим страховим внескам та зарахування до страхового стажу буде відображено в е-кабінеті застрахованої особи на сайті ПФУ.

Нагадаємо, що право на пенсію державних службовців органів місцевого самоврядування мають особи:

  • займають посади державної служби та мають не менше 10 р. стажу на посадах державних службовців, визначених ст. 25 Закону № 3723-XII;
  • мають не менше 20 р. стажу на посадах державної служби, визначених ст. 25 Закону «Про державну службу».

За інформацією ПФУ

 

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
48820

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
72135

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
63757

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
78122

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді