Довідка про перебування в полоні – кому та в який строк надається

Кабінет Міністрів впорядкував видачу, облік та оформлення довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах.

довідка про перебування в полоні

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

Постановою від 20 січня 2023 р. № 55 Уряд визначив процедуру оформлення довідок про перебування в полоні.

Довідка оформляється:

  • громадянам України з числа осіб, яких було позбавлено особистої свободи державою-агресором, її органами, підрозділами, формуваннями, іншими утвореннями;
  • іноземцям та особам без громадянства, які перебувають у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтерновані у нейтральних державах та на момент полону проходили службу у ЗСУ або інших військових формуваннях.

Для отримання довідки особа звертається особисто або через законного представника чи члена сім’ї із заявою. Заява в довільній формі подаєтьсz до Міноборони, органу виконавчої влади, що здійснює керівництво військовими формуваннями, правоохоронного органу чи держоргану спецпризначення, командира підрозділу ЗСУ тощо.

У заяві обов’язково зазначаються:

  • військове (спеціальне) звання (у разі наявності) полоненного, його прізвище, ім’я, по батькові,
  • спосіб комунікації (поштова адреса та/або адреса електронної пошти, номер телефону),
  • військове формування, правоохоронний чи інший державний орган (із зазначенням структурного підрозділу, якщо така інформація відома), у штаті якого перебувала особа на момент полону,
  • період перебування в місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування у нейтральних державах.

Довідка оформляється протягом 30 календарних днів з дня надходження відповідної заяви.

Оформлені та видані довідки обліковуються з вказанням інформації про полоненного.

Нагадаємо, минулого тижня Кабмін встановив новий розмір додаткової винагороди військовослужбовцям. Додаткова винагорода може бути збільшена відповідно до умов та розмірів, визначених Міністерством оборони, але не більше ніж до 50 000 гривень.

Загалом, додаткові винагороди можуть й перевищувати грошове забезпечення військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

За матеріалами Кабміну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді