Як надати банку електронну довідку-розрахунок про сплату ЄСВ

Довідка-розрахунок складається платником ЄСВ за формою згідно з додатком 1 до Порядку. Довідка може бути в паперовою або електронною.

довідка-розрахунок про сплату єсв

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Під час виплати зарплати через банк роботодавець має надати довідку-розрахунок про сплату єдиного внеску. Контролюючі органи невідкладно погоджують довідку-розрахунок в електронній або паперовій формі, надану платником єдиного внеску.

Один примірник погодженої довідки-розрахунку в паперовій формі надається обслуговуючому надавачу платіжних послуг, другий – контролюючому органу, третій – залишається у платника єдиного внеску.

Довідка-розрахунок в електронній формі отримується через Електронний кабінет платника податків, а також через вебпортал ДПС.

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість надіслати оформлену довідку-розрахунок в електронній формі за ідентифікатором форми J1330001 (для юридичних осіб) або F1330001 (для фізичних осіб).

Після надходження електронного документа здійснюється його автоматизована перевірка. У першій квитанції повідомляється про результати перевірки. У разі відмови у першій квитанції повідомляється про неприйняття електронного документа із зазначенням причин, у такому випадку друга квитанція не формується.

Друга квитанція є підтвердженням про прийняття/неприйняття довідки-розрахунку. В ній зазначаються реквізити довідки, результати обробки (дата та час прийняття/неприйняття), реєстраційний номер, дані про платника.

Погоджена довідка-розрахунок в електронній формі (або відмова у погодженні) направляється контролюючим органом платнику єдиного внеску в Електронний кабінет.

Причини для непогодження довідки-розрахунку:

  • невідповідність довідки-розрахунку формі, визначеній у додатку 1 до Порядку;
  • недостовірність викладеної в довідці-розрахунку інформації;
  • подання довідки-розрахунку до контролюючого органу не за місцем взяття на облік платника єдиного внеску.

Нагадаємо, на 2023 рік встановлені такі граничні розміри ЄСВ:

Мінімальний розмір ЄСВ

1474 грн (6700*0,22)

Максимальний розмір ЄСВ

22 110 грн (6700*15*0,22)

 

За інформацією ДПС України

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
214

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18722

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6911

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді