Хто з військових зберігає право на виплати в 100 тисяч гривень

Міністерство оборони прокоментувало нові правила призначення додаткової винагороди військовослужбовцям в залежності від роду військ та місця служби.

виплати військовим 100 тисяч гривень

Калькулятор стажу

Заступник начальника управління соціальної підтримки — начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Міноборони України полковник Олег Рогаль назвав підстави для виплати військовослужбовцям  додаткової винагороди 100 тисяч гривень. 

В першу чергу винагорода в 100 тисяч передбачена для тих, хто бере участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення. Ця норма діє майже рік.

З 1 лютого збільшився розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців в середньому на 50 %. Якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень, то з 1 лютого цього року військовослужбовець отримуватиме мінімальне грошове забезпечення 20 100 гривень (три мінімальні заробітні плати). Тобто на передовій військовослужбовець з мінімальним грошовим забезпеченням отримуватиме разом із додатковою нагородою 120 тисяч гривень на місяць.

Хто отримує 100 тисяч гривень додатковою винагороди

Крім військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на лінії зіткнення, 100 тисяч гривень винагороди призначені:

  • військовослужбовцям ракетних військ і артилерії;
  • льотчикам за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;
  • морякам;
  • військовам медикам (їх виділено в окрему категорію військовослужбовців);
  • зенітно-ракетним військам і протиповітряням військам, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Хто отримує винагороду 30 тисяч гривень щомісячно

30 тисяч гривень щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни і які виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин. Також такий розмір  винагороди отримуватимуть військовослужбовці, які виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони, а також військовослужбовці, які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних Сил України.

30 тисяч гривень будуть виплачуватися тільки за період виконання цих бойових спеціальних завдань.

Кому не призначають додаткову винагороду

Грошову винагороду не будуть виплачувати тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.

Військовослужбовець отримуватиме щомісячну додаткову винагороду 30 тисяч гривень, якщо він проходить службу в підрозділі, який включений до складу угруповань Сил оборони країни або в резерві Головнокомандувача Збройних Сил України і який не перебуває в районі ведення бойових дій, але за умови бойових спеціальних завдань згідно з наказами командирів підрозділів бойових частин.

За матеріалами АрміяInform

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
63931

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
97244

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
130285

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17050

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді