Під час обрання керівника вишу запровадять обмеження – проєкт закону

Кабмін зареєстрував проєкт Закону «Про внесення зміни до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» щодо обмежень під час обрання на посаду (призначення виконувача обов'язків) керівника закладу вищої освіти».

керівник вишу обмеження

Калькулятор штрафів

Внесений Урядом законопроєкт № 9176 спрямований на приведення положень статті 42 ЗУ «Про вищу освіту» у відповідність до статті 65-1 ЗУ «Про запобігання корупції», статті 24 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині застосування адміністративних стягнень за вчинення адміністративних правопорушень.

Що пропонується проєктом Закону

  1. Закріпити неможливість обрання на посаду (призначення виконувачем обов’язків) керівника закладу вищої освіти особи, що піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією, – протягом 1 року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили;
  2. Виключити вимогу щодо неможливості обрання на посаду (призначення виконувачем обов’язків) керівника закладу вищої освіти особи, що піддавалася адміністративному стягненню за корупційне правопорушення (протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили), враховуючи, що це суперечить термінології, визначеній Законом «Про запобігання корупції».

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106696

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді