За недопущення перевіряючих з Держаудитслужби – кримінальна відповідальність

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт за № 9215 «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю».

недопущення перевіряючих кримінальна відповідальність

Калькулятор штрафів

Законопроєкт доповнює Кримінальний кодекс новою статтею — 351-3 «Перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю».

Якщо законні вимоги Держаудитслужби, його посадових осіб не виконали або створили штучні перешкоди у їх роботі, у т. ч. не допустили до проведення аудитів, інспектувань, перевірок, зустрічних звірок, посадову особу можуть притягнути до кримінальної відповідальності у вигляді:

  • штрафу у розмірі 1000–2000 нмдг (17000–34000 грн);
  • позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 2–5 років.

Якщо ж ці дії будуть допущені повторно протягом року або в період дії воєнного стану, посадову особу можуть притягнути до кримінальної відповідальності у вигляді:

  • штрафу у розмірі 2000–3000 нмдг (34000–51000 грн);
  • позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 2–5 років;
  • обмеження волі на строк до трьох років.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8620

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді