Як у 2021-му звітувати з ЄСВ та ПДФО

✔️ У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в Податковому розрахунку ⭐️ На основі форми № 1ДФ та Звіту з ЄСВ Мінфін затвердив нову форму. Пояснимо, як правильно заповнити об'єднаний звіт, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Податковий розрахунок сум доходу,

Зміни до форми № 1ДФ, порядку її заповнення та подання Мінфін затвердив Наказом № 773. Документ набрав чинності 1 січня 2021 року, одночасно з реформаторськими Законом № 115 і Законом № 116. Нагадаємо, цими законами уряд змінив Податковий кодекс України (ПК) та Закон № 2464. Зокрема, передбачив звітувати з ЄСВ1 у складі звітності з ПДФО чи єдиного податку. На підставі цих документів Мінфін перетворив форму № 1 ДФ на об’єднану форму звітності.

1 Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Повна назва нового звіту — Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі — Розрахунок). Його зобов’язані подавати податкові агенти та платники єдиного податку (роботодавці).

Як у 2021-му звітувати з ЄСВ та ПДФЯ
Починаючи з 2021 року замість форми № 1ДФ та звіту з ЄСВ щокварталу подавайте Розрахунок.

Розрахунок — уніфікована податкова декларація, яка містить інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ з розбивкою за місяцями звітного кварталу.

Як звітувати?

Розрахунок подавайте окремо за кожен податковий період/квартал. Строк подання — протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Складати Розрахунок окремо за календарний рік не потрібно (п. 1 розд. ІІ Порядку заповнення).

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді