“Дата прийняття на роботу” в додатку 4ДФ: як правильно заповнити

Податківці пояснили в якому періоді заповнюється графа 7 «Дата прийняття на роботу» додатка 4ДФ до Розрахунку, якщо працівника було прийнято на роботу у одному періоді, а дохід нарахований і виплачений у наступному.

⚡️ Єдиний рахунок — 2021: перейти чи відмовитися

“Дата прийняття на роботу” в додатку 4ДФ: як правильно заповнити

Згідно з п.п. 2 п. 4 розд. IV Порядку під час заповнення додатка 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» до Розрахунку графа 7 «Дата прийняття на роботу» заповнюється лише на тих фізичних осіб, які приймались на роботу у звітному періоді.

Якщо працівника було прийнято на роботу в звітному періоді (наприклад 31 березня), а дохід нараховано і виплачено у наступному (наприклад 01 квітня), то дата прийняття на роботу (31 березня) не відображається при заповненні додатка 4ДФ до Розрахунку за той звітний період в якому нараховано дохід працівнику.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19065

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17325

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді