Спрощено процедуру звільнення з лав ЗСУ за станом здоровʼя

Спрощено процедуру отримання відпустки для лікування або звільнення з військової служби для військовослужбовців, які отримали відповідне рішення згідно з висновком ВЛК.

Спрощено процедуру оформлення відпустки за станом здоровʼя чи звільнення з лав ЗСУ

Калькулятор днів щорічної відпустки

Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, повʼязаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану», що дозволить спростити процес виконання рішень військово-лікарської комісії пораненими військовослужбовцями.

Однією з ключових змін є спрощення процедури отримання відпустки для лікування або звільнення з військової служби для військовослужбовців, які отримали відповідне рішення згідно з висновком військово-лікарської комісії.

Так, згідно зі змінами, у період дії воєнного стану ці військовослужбовці, а також ті, які були визнані військово-лікарською комісією непридатними до військової служби, не повертаються до військової частини для оформлення відпустки за станом здоровʼя або звільнення, а зразу направляються до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для отримання необхідних документів з військової частини щодо відпустки або звільнення з військової служби.

Це стало можливим завдяки тому, що тепер всі необхідні документи від військової частини можна отримати за допомогою електронного документообігу безпосередньо в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. 

МОЗ нагадує, що згідно з затвердженим планом заходів з оптимізації роботи військово-лікарських комісій вже цьогоріч заплановано впровадження електронного документообігу між військовими частинами та закладами охорони здоровʼя, що сприятиме швидкому та зручному обміну документами, необхідними для проходження та виконання рішення ВЛК.

Джерело: офіційний сайт МОЗ

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
93575

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
225518

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами 2024

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами належить до соціальних відпусток. Її надають працівниці, яка є вагітною або народила/усиновила немовля. Процедура надання цієї відпустки змінилась у листопаді 2023 року. Що має зробити вагітна працівниця аби отримати відпустку, як перенести початок відпустки, як її продовжити, оплатити, які дії має зробити роботодавець, а які працівниця розглянемо детальніше у публікації.
5189

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
58005

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді