Вартісні критерії ОЗ: відтепер бюджетники визначають самостійно

Листом від 15 лютого 2021 року Мінфін роз’яснює порядок складання фінансової звітності для суб’єктів державного сектору щодо критеріїв для визначення вартісних ознак предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів.

Організація роботи бухгалтерської служби - спробувати БЕЗПЛАТНО

Вартісні критерії ОЗ: відтепер бюджетники визначають самостійно

Наказом Мінфіну № 432 вилучено норму, що встановлює вартісні ознаки для визнання активів основними засобами, яка набрала чинності з 01 січня 2021 року. Тепер вартісні ознаки встановлюються бюджетними установами самостійно, за умови їх обґрунтування.

Для обґрунтування критеріїв при визначенні вартісних ознак малоцінних необоротних матеріальних активів суб’єктами державного сектору може використовуватись така інформація:

  • забезпечення достовірного представлення інформації про активи;
  • особливості діяльності суб’єкта державного сектору ;
  • аналіз наявності, особливостей використання та потенціалу корисності активів у розрізі груп;
  • проведення переоцінки основних засобів з метою дотримання вимог пункту 3 розділу ІІІ Стандарту 121;
  • призначення активів, які придбаються;
  • строки корисного використання активів;
  • ринкова інформація про активи, які придбаються суб’єктом державного сектору та плануються використовуватись як основні засоби.

За матеріалами Мінфіну

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Позабалансовий облік в бюджетних установах

Є певні активи, які бюджетні установи не можуть обліковувати на балансі. Тож їм місце на позабалансових рахунках. З’ясуємо, як здійснювати позабалансовий облік в бюджетних установах для різних активів.
67056

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4227

Інші необоротні матеріальні активи бюджетних установ: облік

Інші необоротні матеріальні активи поодинці за вартістю незначні, але за кількістю – досить помітні об’єкти в бухгалтерському обліку бюджетних установ. Нехтувати правилами їхнього обліку не варто. З’ясуємо, що це за активи й як їх обліковувати.
52297

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді