Спрощений режим трудових відносин - пояснення для бюджетників

Роз'яснення Держпраці щодо застосування спрощеного режиму регулювання трудових відносин для працівників бюджетних установ.

Спрощений режим регулювання трудових відносин для бюджетників

Калькулятор індексації зарплати

Спрощений режим регулювання трудових відносин не поширюються на трудові відносини, що виникають між працівниками та роботодавцями, які є юридичними особами публічного права (ст. 49-5 Кодексу законів про працю України положення глави ІІІ-Б Кодексу законів про працю України «Спрощений режим регулювання трудових відносин»).

Нагадаємо, 19 липня 2022 року набув чинності закон №2352 про трудові відносини під час воєнного стану. В законі додані підстави для розірвання трудових договорів:

  • смерть роботодавця-фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою;
  • смерть працівника, визнання його судом безвісно відсутнім або оголошення померлим;
  • відсутність працівника на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці поспіль;
  • неможливість забезпечити працівника роботою, визначеною трудовим договором, у зв’язку зі знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних і технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій.

Джерело: офіційний сайт Центрального міжрегіонального управління Держпраці

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді