Буде посилено контроль за наданням електронних послуг органам влади

Проєкт Закону спрямований на захист та створення безпечних умов в діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних організацій (установ, закладів), об’єктів критичної інфраструктури та захист кіберпростору.

Зміни щодо особливостей надання електронних комунікаційних послуг органам державної влади - проєкт Закону

Пошук по Класифікатору професій

11 липня на засіданні Комітету з питань цифрової трансформації було розглянуто законопроєкт №8238 «Про внесення змін до Закону України «Про електронні комунікації» (щодо вимог при наданні електронних комунікаційних послуг органам державної влади, органам місцевого самоврядування, державним організаціям (установам, закладам) та на об’єкти критичної інфраструктури)».

Проєкт Закону спрямований на захист та створення безпечних умов (захист кіберпростору та встановлення на рівні закону зобов’язань до постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг) в діяльності:

  • органів державної влади,
  • органів місцевого самоврядування,
  • державних організацій (установ, закладів),
  • об’єктів критичної інфраструктури.

Прийняття законопроєкту необхідно для припинення випадків передачі (трансферів) IP-адрес на тимчасово окупованих рф територіях України постачальниками електронних комунікаційних мереж та/або послуг на користь набувачів, пов’язаних з російською федерацією.

Після затвердження закону буде посилено адміністративний контролью за постачальниками, які надають електронні комунікаційні послуги органам державної влади та операторам критичної інфраструктури. Планується встановлення додаткових обмежень на ринку електронних комунікацій.

Комітет рекомендує за результатами розгляду прийняти законопроєкт за основу.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді