26 липня – останній день подачі проектної заявки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Щоб безпечні умови у школах облаштували коштом субвенції протягом 7 робочих днів потрібно подати проектну заявку.

останній день подачі проектної заявки

Калькулятор індексації зарплати

Учора, 18.07.2023, набрала чинності постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти» від 14.07.2023 № 716 (далі – Постанова № 716).

Постанова № 716:

  • змінює Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти;

  • встановлює строк у 7 робочих днів для подачі проектних заявок місцевими радами та військовими адміністраціями або їх уповноваженими структурними підрозділами, уповноваженим структурним підрозділом Київської МДА (військової адміністрації) та/або районною в м. Києві держадміністрацією

  • встановлює строк у 15 робочих днів для формування і затвердження переліку проектів обласними, Київською міською військовими адміністраціями.

Отже, проектну заявку потрібно подати у період 18–26 липня.

Під час воєнного стану за обґрунтованим поданням засновника закладу загальної середньої освіти, рішенням начальника обласної, Київської міської військової адміністрації субвенція в межах її обсягу, передбаченого для відповідного місцевого бюджету додатком, може бути спрямована на реалізацію проектів, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом інших об’єктів, що становлять фонд захисних споруд цивільного захисту закладів загальної середньої освіти.

Проектну заявку та гарантійний лист підписує сільський, селищний, міський голова, керівник відповідної місцевої ради, начальник військової адміністрації чи керівник уповноваженого структурного підрозділу обласної, Київської міської держадміністрації (військової адміністрації), голова районної у м. Києві держадміністрації чи уповноважена особа. Копія документа, що підтверджує повноваження уповноваженої особи підписувати проектну заявку та гарантійний лист, разом з іншими додатками подається разом з проектною заявкою.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
4601

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
52464

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7603

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді