Президент підписав закон про відновлення бюджетного планування

Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості», ухвалений на вимогу МВФ.

Президент підписав Закон про обмеження змін до держбюджету

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Про це повідомив перший заступник голови Податкового Комітету Ярослав Железняк. За його словами, законопроєкт допоможе краще передбачувати та планувати державний бюджет, керувати боргом та враховувати ризик-менеджмент держгарантій.

Відповідно до домовленостей, законопроєкт:

  • відновлює середньострокове бюджетне планування з наступного року;
  • відновлює дію ст. 52 Бюджетного кодексу і дає право переглядати лише оборонні видатки;
  • дозволяє розгляд у Парламенті лише тих бюджетних змін, які мають позитивний висновок Мінфіну;
  • встановлює обмеження держгарантій: держгарантії за рішенням Кабміну не більше 3% загальних доходів держбюджету, граничний обсяг держгарантій на основі міжнародних договорів визначається Законом про Держбюджет;
  • відновлює розробку Стратегії управління держборгом на 2024-2026 роки, яку Мінфін має подати вже до 25 жовтня 2023 року.

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3618

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
33382

Державний бюджет 2022: все, що потрібно знати бухгалтеру

Затверджено Держбюджет на 2022 рік, а це означає, що ми маємо всі основні цифри та можемо вже зараз прикинути деякі розрахунки. Що і зробив експерт. Ми вже все порахували та підготували для вас зручні таблиці, які спростять вашу роботу.
12239

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
14863

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді