Скасують форму примірного договору про відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого нерухомого майна

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
ФДМУ прийняв рішення скасувати наказ від 23.08.2000 № 1774, яким зокрема затверджено форму примірного договору про відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого нерухомого майна та надання комунальних послуг орендарю.

договір про відшкодування витрат на утримання орендованого нерухомого майна

Калькулятор штрафів

Використовувати цю форму договору вимагає пункт 6.5 Примірного договору оренди нерухомого майна, іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності, форма якого затверджена постановою КМУ від 12.08.2020 № 820. Нагадаємо, що протягом п’яти робочих днів з дати укладення договору оренди балансоутримувач зобов’язаний надати орендарю для підписання:

  • два примірники договору про відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого майна та надання комунальних послуг орендарю відповідно до примірного договору, затвердженого наказом Фонду державного майна, та/або
  • проекти договорів із постачальниками комунальних послуг, якщо стосовно об’єкта оренди такими постачальниками комунальних послуг відкриті окремі особові рахунки або якщо окремі особові рахунки були відкриті на попереднього користувача майном.

Наразі наказ ФДМУ від 25.07.2023 № 1329, який скасовує форму примірного договору про відшкодування, не набрав чинності.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
159703

Форма 1-ОПП: нюанси заповнення

Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
60494

Амортизація основних засобів

Амортизація основних засобів: ➤ методи обчислення ➤ строки нарахування ➤ як обчислити амортизацію ➤ бухгалтерський облік амортизації
71923

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13817

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді