З 2024 року планують встановити максимальний розмір премій для держслужбовців

Голова Національного агенства з питань державної служби також анонсувала, що будуть скасовані стимулюючі виплати.

максимальний розмір премій для держслужбовців

Калькулятор індексації зарплати

За словами голови НАДС Наталії Алюшиної, з 01 січня 2024 року зросте базовий, гарантований розмір посадового окладу державних службовців. 

«Ідеться про обмеження максимального розміру щомісячних премій до рівня 30%. Також будуть скасовані стимулюючі виплати. Наразі їхній розмір необмежений і залежить від суб’єктивного ставлення керівника. Натомість, основна частина буде фіксованою і становитиме не менше 70% заробітної плати державного службовця. Це посадовий оклад, надбавки за ранг та вислугу, одноразова грошова допомога до щорічної відпустки», – зазначила Наталія Алюшина в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини».

Також вона повідомила, що прийняте рішення зробити мінімальний розмір посадового окладу не меншим розміру мінімальної зарплати. З першого січня 2024-го мінімальна зарплата має зрости до 7100 грн тис. грн.

Нагадаємо, що останні роки посадовий оклад державного службовця складає два мінімальних прожиткових мінімуми – в 2023 році це 5178 гривень.

По інформації НАДС

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок наказу про преміювання працівників

За успішне виконання роботи працівник може отримати від установи заохочення у вигляді премії. Підставою для її нарахування є наказ керівника. Для вас — зразок наказу про преміювання працівників.
233812

Преміювання працівників бюджетних установ 2024

Нарахування премій в бюджетних установах 2024: ➤ зразок положення про преміювання ➤ наказ про преміювання ➤ види премій ➤ критерії преміювання ➤ розмір премії ➤ позбавлення премії
236862

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їх нарахування, виплата авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
6805

Приклад розрахунку середньої зарплати для нарахування премії

Розрахунок середньої зарплати потрібен при нарахування відпускних, оплати днів відрядження, лікарняних і декретних. Правила розрахунку середньої з Порядку 100 за останні роки змінювалися кілька разів. Якраз у частині премій. В консультації – як рахувати середню для різних виплат, коли є премії, що стосуються розрахункового періоду.
79191

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
25028

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді