Винагорода викривачу корупції – понад 13 млн грн

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Учора, 02.10.2023, прийнято рішення першої інстанції Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо виплати винагороди викривачу.

НАЗК повідомило, що затверджено угоду про визнання винуватості, яку укладено між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. Цією угодою передбачено виплату винагороди викривачу у розмірі 13 млн 299 тис. 950 грн. Водночас вирок може бути оскаржено в Апеляційній палаті ВАКС протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

За законодавством винагороду виплачуватимуть викривачу коштом Державного бюджету України органами державного казначейства за процедурою безспірного списання після набрання рішенням законної сили.

НАЗК нагадало, що 06.09.2023 запустили Єдиний портал повідомлень викривачів (whistleblowers.nazk.gov.ua), на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, свідками яких вони стали. Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень, у т. ч. анонімних, через внутрішні канали повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Оновлені роз’яснення щодо статусу викривачів розміщені у розділі «Викривачам корупції» Бази знань НАЗК (wiki.nazk.gov.ua).

За інформацією НАЗК

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді