Усі субсидії будуть перепризначені автоматично

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що усі субсидії у 2023 році будуть перепризначені в автоматичному режимі.

Попри повномасштабну війну, Уряд жодного місяця не затримував виплати пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 29 вересня.

«Допомагати й піклуватися про тих, хто цього найбільше потребує — одна з головних функцій держави. Повномасштабна війна створила для нас велику кількість викликів у соціальній сфері, тоді як усі власні доходи бюджету ми направляємо на потребу оборони й безпеки», — сказав Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, держава провела вже дві індексації пенсійних виплат за час повномасштабної війни. У березні 2024 року відбудеться ще одна індексація.

Наступного року також заплановано збільшити розмір мінімальної зарплати — до 8 тисяч гривень. При цьому тарифи на комунальні послуги до кінця опалювального сезону залишаються без змін.

«Плануємо збільшення бюджету на виплату субсидій. Завдяки цифровізації процесів усі субсидії цього року будуть перепризначені автоматично. Ті, хто потребує субсидії і не отримував раніше, можуть подати заявку онлайн — через Дію або сайт Пенсійного фонду», — зазначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, постійний фокус Уряд також тримає на всебічній підтримці українських ветеранів. Так, у проєкті бюджету на 2024 рік планується збільшити видатки на ветеранську політику майже удвічі — з 7,5 млрд грн до понад 14 млрд грн: «Повноцінно запустимо проєкт помічника ветерана. На реабілітаційну та психологічну допомогу ветеранам пропонуємо виділити 2,6 млрд грн».

Джерело: офіційний сайт КМУ

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7009

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5217

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1350

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
4003

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69315

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді