Постачальник не реєструє ПН: які дії покупця

У разі відмови постачальником скласти податкову накладну/розрахунок коригування, покупець має право заповнити заяву із скаргою на такого продавця до податкової декларації з ПДВ.

СКАЧАТИ податкову накладну за новою формою

Постачальник не реєструє ПН: які дії покупця

Форма заяви про допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів ПН або порушення продавцем/покупцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН ПН/РК (Д7) затверджена наказом Мінфіну № 21.

Виходячи з форми додатку 7 до декларації у відповідних його графах покупцю необхідно вказувати показники, що підтверджуються первинними документами, копії яких додаються до заяви, а також опис порушень продавця.

Зокрема у разі відмови скласти ПН/РК зазначаються номер і дата первинного документа, що засвідчує факт сплати податку у зв’язку з придбанням товарів/послуг, або факт отримання/повернення таких товарів/послуг.

При цьому подання додатку 7 до декларації не є підставою для формування податкового кредиту покупцем товарів/послуг.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді