Перевірки під час карантину: кого перевіряють

Заборона на проведення планових заходів держнагляду у сфері господарської діяльності встановлена Законом щодо підтримки платників податків. Проте, чинним законодавством більше не передбачено тотальної заборони на перевірки, як це було раніше.

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️

Перевірки під час карантину: кого перевіряють

Отже, сьогодні забороняється проведення планових перевірок органами державного контролю у сфері господарської діяльності – до останнього календарного дня місяця, в якому завершується дія карантину.

Заборона на проведення перевірок не поширюється на такі заходи держнагляду:

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які мають високий ступінь ризику (відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризику затверджених Кабміном);
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Таким чином, до завершення карантину забороняються планові заходи зі здійснення державного нагляду майже в усіх сферах господарської діяльності, окрім вищезазначених винятків.

Нагадаємо, що раніше шляхом внесення змін до закону була усунута юридична колізія, яка виникла через неузгодженість норм двох законів, що встановлювали заборону на проведення планових перевірок, але різною мірою.

За матеріалами ДРС

Перевірки під час карантину: кого перевіряють
ІВАН ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ
Бюджетний кодекс зазнав змін, які діятимуть з 2021 року. Але про них варто знати уже сьогодні.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8655

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді