Військовий облік: процедуру удосконалять

Верховною Радою прийнято Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Військовий облік: процедуру удосконалять

Законом передбачено:

  • створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки,
  • упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів,
  • забезпечення належного функціонування Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів,
  • запровадження нового виду військової служби - військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період,
  • посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Проект Закону зареєстровано за №3553.

За матеріалами ВРУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24326

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29622

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54964

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді