Складаєте ПН для дипломатів чи консулів: як заповнити заголовну частину

У разі постачання для власних потреб дипломатичних місій в Україні, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу та членами їх сімей, товарів з оплатою у безготівковій формі та послуг, операції з постачання яких звільняються від оподаткування ПДВ, податкова накладна складається у Порядку № 1307.

СКАЧАТИ податкову накладну за новою формою

Така податкова накладна складається в електронній формі та видається за вибором отримувача в один з таких способів:

  • надсилається в електронному вигляді;
  • надається у паперовому вигляді шляхом її друкування.

У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини «12 – Складена на постачання неплатнику».

При цьому у графі «Отримувач (покупець)» зазначається найменування юрособи (дипмісії) або ПІБ фізособи з числа дипломатичного персоналу та членів їх сімей. А у рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» проставляється умовний ІПН «200000000000».

У полі «Податковий номер платника податку або серія та номер паспорта» вказується реєстраційний (обліковий) номер платника податків, наданий контролюючим органом дипломатичній місії при взятті її на облік. При цьому, у рядку «код» поля «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» зазначається код ознаки джерела податкового номера «3».

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді