Пенсійний контракт про недержавне пенсійне забезпечення

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінсоцполітики оприлюднило проєкт Порядку укладення пенсійного контракту про недержавне пенсійне забезпечення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

пенсійний контракт

Калькулятор стажу

Мінсоцполітики розробило проєкт зазначеного порядку з метою розвитку добровільної участі у формуванні пенсійних накопичень громадян України, в т. ч. тих, хто тимчасово перебуває за кордоном у зв’язку з військовою агресією рф, шляхом надання можливості укладення пенсійного контракту про недержавне пенсійне забезпечення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, в т. ч. з використанням мобільного застосунку «Дія».

Пенсійний контракт укладатимуть в електронній формі між особою та відкритим недержавним пенсійним фондом через адміністратора недержавного пенсійного фонду, який має ліцензію на провадження професійної діяльності на ринках капіталу – діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, здійснює адміністрування такого недержавного пенсійного фонду та діє від його імені.

Для цього особа обиратиме відкритий недержавний пенсійний фонд з переліку, який міститься у застосунку «Дія». Інформація щодо кожного недержавного пенсійного фонду з цього переліку має містити посилання на вебсторінки, де оприлюднені проект пенсійного контракту, статут та пенсійна схема відповідного недержавного пенсійного фонду. Також особа має відмітити / внести інформацію, передбачену істотними умовами пенсійного контракту.

Після розгляду поданої особою заявки та успішного проходження перевірки їй надсилають на підпис пенсійний контракт та інші документи. Після їх підписання – пенсійний контракт вважатимуть укладеним.

Пропозиції та зауваження до проекту Мінсоцполітики прийматиме до 13.11.2023 на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69393

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
50680

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
75245

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
79422

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді