4ДФ: як відображати доходи фізособи та ПСП

Теми:
Яким чином у додатку 4ДФ до Розрахунку відображаються результати перерахунку податку на доходи ФО та ПСП, в тому числі річного?

✔️ ПСП-2021: кому і як надавати

4ДФ: як відображати доходи фізособи та ПСП

Результати перерахунку ПДФО та ПСП, в тому числі річного, у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку відображаються наступним чином:

  • у графах 3а «Сума нарахованого доходу» та 3 «Сума виплаченого доходу» проставляється сума нарахованого та виплаченого доходу за відповідний звітний період з врахуванням донарахованої суми;
  • у графах 4а «Сума нарахованого податку» та 4 «Сума перерахованого податку» проставляється сума податку на доходи фізичних осіб з врахуванням суми недоплати/переплати.

Результати річного перерахунку сум доходів, нарахованих платнику податку у вигляді зарплати, а також сум наданих ПСП необхідно відобразити у додатку 4ДФ до Розрахунку за IV квартал звітного року.

В той же час, податковий агент має право здійснити перерахунок сум доходів, нарахованих платнику податку у вигляді зарплати, а також сум наданих ПСП за будь-який період та відобразити результати такого перерахунку у додатку 4ДФ до Розрахунку у кварталі (звітному періоді місяці), в якому проведено такий перерахунок.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40087

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
7294

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14551

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді